Ziepju laboratorija

Nepareizie aprēķini, misēkļi un defekti:

Ziepju paraugi:

4 komentāri

  1. dravnieks said,

    Janvāris 14, 2010 plkst. 5:35 pēcpusdienā

    Ļoti interesanti. Var redzēt, ka esi ceļā uz ekspertes titulu🙂 Vai tās ziepes, kuras nav izdevušās tiek pārvārītas vai kā citādi izmantotas?

  2. landladyline said,

    Janvāris 14, 2010 plkst. 6:59 pēcpusdienā

    Viss atkarīgs no neveiksmes, no tā, kas tieši ziepēs ir neizdevies. Ja tās ir par šķidru, var taisīt šķidrās ziepes, ja paliek kādi ne tik glīti atgriezumu gabali, tad tos var sarīvēt un pārkausēt, bet ja tās drūp, tad sārma aprēķins ir bijis neprecīzs un ziepes vajag izmest. Pagaidām gan brāķētās ziepes atstāju kā kolekcijas eksponātus, jo kaut kādam uzskates materiālam jau vajag būt, lai būtu no kā pašai mācīties un citiem padomus dot:)).
    Tagad manu prātu nodarbina jautājums par ūdens destilāciju, jo pat avota ūdens sārmā rada nogulsnes, kaut kas jādara lietas labā. Arī medus kvalitātei ir nozīme, to tagad esmu pārbaudījusi:)). Drīz meklēšu vasku, lai eksperimenti var turpināties:)).

  3. Jūlijs 30, 2012 plkst. 7:47 pēcpusdienā

    Kaut kur lasīju, ka arī, ja par daudz sārma, varot pārkausēt – vien jāpieliek papildu eļļa.

    • landladyline said,

      Jūlijs 31, 2012 plkst. 7:58 priekšpusdienā

      Tā varētu būt. Ziepju vārīšanā faktiski atkritumi pāri nepaliek, arī atgriezumus var pievienot nākošajai partijai, tā pat panākot ziepēm dekoratīvu efektu:)).


Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: