Valentīna torte

Mana pirmā torte. Sauksim par “Valentīnu”.

Vienai ripai – 2 olas, 1gl cukura, saputo, klāt 1gl krējuma+1gl miltu+1tējk. sodas. Iznāk bieza un to griež uz pusēm.

Otrai ripai tas pats + kakao, tas pēc izjūtām cik tumšu grib.:)

Cep apmēram 30min, lēnā siltumā, griež kad atdzisušas. Var apslacīt ar rumu vai konjaku. Pamatā liek gaišo ripu, uz tās liek brūkleņu ievārījumu, tad tumšo – uz tās putukrējumu. Tad atkal gaisu, augšā tumšo, apsmērē virsu un malas ar putukrējumu un grezno kā sirds kāro.

Nav briesmīgi trekna un salda.

6 komentāri

  1. sweetpoison said,

    Janvāris 30, 2010 plkst. 5:58 pēcpusdienā

    noskaņojums cepējai ar manāms..:)

  2. dravnieks said,

    Februāris 1, 2010 plkst. 8:06 pēcpusdienā

    Man liekas, ka receptē ir iezagusies nopietna kļūda. Dažreiz pavisam nelielas nianses ir izšķirošas.
    “var apslacīt ar rumu vai konjaku” vietā jāraksta “VAJAG apslacīt ar rumu UN konjaku”🙂

    • landladyline said,

      Februāris 2, 2010 plkst. 6:41 priekšpusdienā

      :))) Tas gadījumā, lai cepējam luste nepāriet, ja nu šīs lietas nav tajā brīdī pieejamas:)).Mani gan cits fakts pārsteidza. Šo recepti saņēmu no virtuālās draudzenes. Viņas mājās torti sauc par Valentīntantes torti, nojaut kāda iemesla dēļ? Bet es savai dzimšanas dienai gatavojos (kas iekrīt Valentīna dienā), kalendārā neieskatoties torti uzcepu tieši Valentīnās. Laikam jau tante patiešām bijusi īpaša:)).

  3. mrh said,

    Februāris 8, 2010 plkst. 5:22 pēcpusdienā

    Būs kādreiz jānomeiģina ^_^ !


Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: